ייעוץ בשידוכים

שלום,

רציתי לשאול כמה משקל יש לשים בשידוכים על עובדה שבחור קורא בספרות חיצונית קרי ספרי פסיכולגיה, מדע וכיו"ב ואולי גם רומנים למיניהם , (לא העזתי לשאול…)?
אני בכוונה לא כותבת את הגילאים מאחר ואני רוצה תשובה כללית שלא תושפע מכך.
תודה ושבת שלום,

תשובה:

ראשית, את יכולה לא לכתוב את הגילאים. אבל אני כבר מבין שלא מדובר על גיל צעיר במיוחד…

לא ניתן לתת תשובה כללית לשאלה זו, הן בגלל שצריכים לראות את המכלול, וגם יתכן מאד שאין בכך פסול במה שהוא קורא. אמת חז"ל כבר אמרו (ירושלמי פאה פרק א' הלכה ה') שאין לאדם ללמד את בנו חכמה יוונית משום שאין זמן שהוא לא יום ולא לילה, וכבר נאמר והגית בו יומם ולילה, אבל אני מבין שלא לזאת כוונתך, את מודעת לכך שאין זה הבחור הכי מתמיד בעולם הישיבות. ואין בכך כל פסול, רק בחורות מעטות ממש מתאימים לבחורים המתמידים ביותר בעולם הישיבות.

ואם כך, אולי יש ראיה מהירושלמי הנ"ל שאין פסול בעצם קריאת ספרי פיכולוגיה. אני לא מכיר את הבחור, אבל לפעמים מדובר בבחור עם "ראש גדול" שאוהב לדעת עוד דברים. לא תמיד כדאי לשפוט את הבחור כאילו הוא שורש פורה ראש ולענה..

שוב, אני לא מכיר לא אותך ולא אותו, אני רק כותב את הדברים כנקודה למחשבה!