הדרכה בחזרה בתשובה

שלום אנחנו בעלי תשובה כמה שנים ואשתי יש דברים שהיא ממש מזלזלת ולא מקיימת והרבה פעמים הסברתי לה ובקשתי עד שממש התיאשתי ויוצא שאני נגרר אחריה לפעמים השאלה האם שייך להתפלל על כך שהשם יפתח לה את הלב והראש יותר לדקדק במצוות כי באמת התפללתי המון על כך ולא ראיתי שינוי או שפשוט לשבת ולהמשיך להסביר

תשובה:

מועדים לשמחה

קראתי בצער את המצוקה שלך. נראה ש"מזה ומזה אל תנח ידך" כלומר, ודאי התפילה מועילה תמיד, וחזקה על תפילה בענין רוחני טהור כל כך שלא תשוב ריקם, אלא שבמקביל עליך לנסות בדרכי נועם ומתוך שמחה וקירבה לקרב את אשתך לרוחניות יותר ויותר, ואני משוכנע שלאט לאט חפץ ה' יצליח בידך. במקביל, כדאי מאוד לנסות לחבר את אשתך לרבנית או מדריכה כל שהיא שתוכל לחזק אותה ולהאזין לצרכיה, זה דבר מועיל מאוד, אינני מכיר אתכם, אם יש בקרבת מקום מגוריכם רבנית כזו שיכול להווצר הקליק הנכון בינה לבין אשתך, אם לא, כדאי לפנות לאירגון אילת השחר, הם מסדרים כעין חברותות טלפוניות בין נשים חרדיות לנשים הרוצות להתקרב, ויש בכך תועלת מרובה.

עיקר העיקרים שהכל יתנהל מתוך נעימות ושמחה, והתחשבות מרובה בצרכיה והרגשותיה, רק כך תראה הצלחות בעז"ה.

בהצלחה רבה וחג שמח!