אשה בהריון שיש לה הרגשת מחזור

מה הדין אשה מעוברת שמרגישה הרגשות חזקות של מחזור, (הריון קודם ראתה דם בהיותה מעוברת )האם צריכה לבדוק או שאפשר להסתמך על חזקה שאין אשה מעוברת רואה דם?

תשובה:

שלום רב

אם הרגשות אלו מאופיינות אצלה באופן מובהק כמחזור ואינן באות בזמנים אחרים יש לבדוק, היות ולדעת חלק מהפוסקים, הרגשה כזו נחשבת כוסת הגוף ממש [כמו אשה שרגילה לראות דם כשיש לה כאב בשיפולי מעיה או על ידי פיהוק וכיוצא בזה]. אולם, אם תחושות אלו באות לה לעיתים אחרות, אין חשש.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קפט סעי' כא.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הגאון רבי שלמה קלוגר (מי נדה סי' קפט סל"ד) מסתפק באשה שהיתה לה וסת הגוף קבוע דהיינו שאינה רואה רק ביחד עם מיחושי הגוף וגם קבעה שאינה מרגשת מיחושי הגוף רק בשעת ביאת הוסת, אם הרגישה בימי עיבורה את מיחושי הגוף אם חוששת לה כוסת קבוע שהרי ריעותא לפנינו ע"י שמרגשת המיחושים שאינה מסולקת עכשיו ותראה דם ואסורה עד שתבדוק כוסת קבוע.
    ומסיים דלכתחילה יחוש עכ"פ כוסת שאינו קבוע ואסורה כוסת שאינו קבוע, ואם עבר הוסת ולא בדקה אינה אסורה עוד (ובמקור חיים דלהלן כתב דכן הוא דעת הב"ח ).
    והמקור חיים תפארת צבי ס"ק קפב כתב שאינו חושש כלל לוסת הגוף בימי עיבור והנקה
    והדברי יציב מחמיר בזה