חישוב וסתות לאשה שלא טבלה בינתיים

שלום רב,
ראשית כל יישר כח גדול על האתר הנפלא הזה
אשתי נמצאת שבועיים לאחר לידה, ושבוע שעבר היא קיבלה מהרופא כדורים לכיווץ הרחם (עקב חשש לדלקת), ומיום ראשון היא היתה נקייה לחלוטין (היא לא עשתה הפסק, כיון שידעה שזה לא יחזיק מעמד יותר מכמה ימים), והיום (יום רביעי) התחילה שוב לדמם, השאלה היא, האם צריך להחשיב את היום הזה כתחילת וסת, או כיון שהיא לא טבלה וגם לא עשתה בדיקה בפועל אין זה נחשב לוסת חדש שצריך לחשוש לו
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין קשר בין חישובי הוסתות לטבילה. ברגע שאשה היתה נקיה מדם יממה שלמה, הראייה הבאה נחשבת וסת חדשה.

בהצלחה ומזל טוב!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אפילו שלא בדקה. אולם חשוב לדעת, שדין זה כתבתי רק לענין המקרה שלך שאין קשר אמיתי בין שתי הראיות, ולכן אם פסקה יממה השנה זו וסת בפני עצמה. דין זה יכול להיות גם במקרה שדרכה לראות ארבעה וחמישה ימים ולאר אותם ארבעה וחמישה ימים פסקה יום אחד ושוב ראתה. אבל אם פסקה בתוך הזמן שהיא מורגלת לראות תמיד נחלקו בכך פוסקי זמנינו ויש מקום רב להקל, כפי שביאר בהרחבה בס' משמרת טהרה ח"א פ"ו הערה 37.

  2. כבוד הרב קודם כל אשה זו עומדת בתוך י"ד יום של הלידה ואם ילדה נקבה טמאה י"ד יום ובכל אופן הסכמת הפוסקים שעד שיתברר וודאי שכבר כלו דם לידה לגמרי אינה חוששת לוסת כלל וכ"ש לא שבועיים אחר לידה