עוון שבועת שקר

שלום כבוד הרב
אני נער. אני נדרתי נדר כי חשבתי שאני צודק ונשבעתי כמה וכמה פעמים עכשיו אם נדרתי/נשבעתי שאני צודק ולא צדקתי אבל חשבתי כך זה עוון?

תשובה:

שלום רב

בלי ספק זה עוון חמור מאוד שהרי נשבעת לשקר! [בנוגע לנדר, כלומר שאדם אומר אילו היה כדבריך אני אוסר עלי דבר פלוני, נאמר במשנה שאם סבור היה שהאמת כדבריו נחשב הדבר כנדרי שגגות שאין בהם תוקף, אבל כאשר הוא נשבע שהאמת כדבריו ודאי עוון חמור הוא], צריך לדעת באופן כללי שעוון נדרים ושגגות נאמרו בו עונשים חמורים ויש להתרחק מזה תכלית הריחוק. הנוסח של שבועה או נדר אסור שיהיה קיים אצלנו בכלל!

בהצלחה רבה