האם יש חיוב להמתין שש שעות בין בשר לחלב?

קראתי בשולחן ערוך עם הג"ה הרמ"א שמנהגם במדינתם לחכות שעה בין בשר לחלב. מותר לנהוג בזה?

ב,שכתוב בין סעודה לסעודה זה חייב להיות בלחם?

תשובה:

שלום רב

יש קהילות במערב אירופה שנהגו להמתין שעה אחת בלבד בין בשר בחלב, אולם, קהילות שלא נהגו כך אינם רשאים לעזוב את מנהגם להמתין 6 שעות ולבחור במנהג זה. כמו כן כתב הש"ך שכל אדם שיש בו ריח תורה ימתין 6 שעות, וכוונתו שמנהג זה אין נכון לנהוג בו גם למי שאין לו בענין זה מנהג אבות.

מקורות:

הרחבה רבה בענין זה, טעמו והמנהגים השונים, ראה כאן.