המתנה בין בשר לחלב כשרק טעמתי מעט מטעם הבשר בלשון

שלום. לקחתי חתיכת בשר שלא רציתי לאכול אבל רק ליקקתי אותה בשביל לדעת מה הטע שלה. לךא לעסתי או בלעתי אותה. האם אני בשרי?

תשובה:

שלום רב

באופן זה אין צורך להמתין 6 שעות ומותר לאכול חלבי מיד לאחר קינוח הפה והדחתו.

מקורות:

בנוגע להמתנה בין בשר לחלב נאמרו שני טעמים בראשונים, יש אומרים שהחשש הוא שמא סיבי הבשר ישארו בין השיניים ויאכלם יחד עם החלב, ויש אומרים ששומן הבשר נשאר על הלוע עד 6 שעות, ראה בהרחבה בטור ושו"ע יו"ד סי' פט, ואף שאנו חושים גם לדעה השניה, כתבו הפוסקים [כף החיים שם ס"ק ה ובן איש חי שלח סעי' ט] שטעימה בלשון אינה כלום לענין זה ואין חיוב להמתין אחריה 6 שעות.