לתרומות לחץ כאן

הכשרת כלי זכוכית

שלום כבוד הרב. יש לי מחבת עם ציפוי קרמי, משמע הוא חלבי. עשיתי טעות וקליתי בו שומשום, והוספתי אותו לעוף. את המאכל אכלנו על כלי זכוכית. אני מבינה עכשיו שטעיתי שעירבבתי את השומשום עם העוף. למדתי ולא עושה זאת יותר.
את הסיר שבו בושל העוף זרקתי (הוא גם היה פגום מסיבה אחרת).

הגשתי את המאכל הזה על צלחת זכוכית. האם צריך להגעיל את הזכוכית או ששטיפה טובה מספיקה?
תודה רבה וכל טוב.

תשובה:

הספרדים נוהגים להקל בזה, והאשכנזים מחמירים שצריך הגעלה [לענין הכשרתם לפסח נהגו שאף הגעלה אינה מועילה.

מקורות:

ראה בהרחבה מה שכתבנו כאן.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל