הכשרת כלי זכוכית

שלום כבוד הרב. יש לי מחבת עם ציפוי קרמי, משמע הוא חלבי. עשיתי טעות וקליתי בו שומשום, והוספתי אותו לעוף. את המאכל אכלנו על כלי זכוכית. אני מבינה עכשיו שטעיתי שעירבבתי את השומשום עם העוף. למדתי ולא עושה זאת יותר.
את הסיר שבו בושל העוף זרקתי (הוא גם היה פגום מסיבה אחרת).

הגשתי את המאכל הזה על צלחת זכוכית. האם צריך להגעיל את הזכוכית או ששטיפה טובה מספיקה?
תודה רבה וכל טוב.

תשובה:

הספרדים נוהגים להקל בזה, והאשכנזים מחמירים שצריך הגעלה [לענין הכשרתם לפסח נהגו שאף הגעלה אינה מועילה.

מקורות:

ראה בהרחבה מה שכתבנו כאן.