הכשרת שיפודי מתכת

שאלה:

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים.

אני בעל תשובה והורי חילוניים. יש לנו בבית שיפודי נירוסטה/סיחים למנגל של ההורים שהשתמשו בהם שנים רבות כדי לעשות על האש. הם טוענים שתמיד קנו בשר כשר וכו', אבל אני מסופק קצת לגבי הכשרויות וכו'..
בכל מיקרה, האם ניתן להשתמש בסיחים האלה כדי לעשות על האש? או שיש להכשיר אותם בליבון חמור?
בכל מיקרה, יש לנו אפשרות פשוט לקנות חדשים.

אשמח לעזרתכם בענין.

תשובה:

אפשר ללבן ליבון חמור על המנגל עצמו, ואם אתה עדיין חושש תקנה חדשים. אבל לא הייתי סומך על מה שאמרו שקנו תמיד כשר, מי זוכר מה קנו תמיד, ומי יודע מה ערבבו.

ברכה והצלחה.