לעבור חברה סלולרית לזמן קצר כדי להרוויח מבצע

ב"ה
הגינות במסחר אי גניבת דעת
הייתי מנויי בחב' סלולרית אחת לפתע הקפיצו את המחיר לשאלתי מה עליי לעשות לקבל המחיר הישן נאמר לי לעבור לחברה חדשה ותיכף לחזור. אכן עברתי. וכעת לפני החזרה עלתה שאלה של הגינות. שמה הנני גונב דעת החברה החדשה. כיוון שהם משקיעים בי סים טל זמן עבודה של פקידים וכו'. מה דעת תורה. בתודה

תשובה:

שלום רב,

מותר לעשות כן.

בחברה גדולה, ככל שהיא לא מגבילה בתקנון אפשרות זו, הרי זה מותר. במילים אחרות – מותר לנצל חורים ופרצות בתקנון.

באופן כללי יש אסור לברר מחיר בחנות כאשר לא מתכוונים לקנות, כיון שגורמים עוגמת נפש ואכזבה לבעל החנות. אבל בחברות גדולות אין בעיה זו, משום שלא מתעסקים עם בעל החברה, אלא עם פקידים שאין להם עניין אישי שהלקוחות יישארו.

מקורות:

לגבי פרצות בתקנון, כן מסתבר, משום שהחברה מתנהלת לפי התקנון בלבד, וכן שמעתי גם בשם הגר"מ שפרן שליט"א.

לגבי בירור מחיר עיין כאן.