יעוץ למנוע מריבות

אמא ז"ל השאירה צוואה בה היא מורישה לי את הבית. אחי שמעו אחרי השבעה על הצוואה קראו אותה והגישו נגדי תביעה משפטית. אני לא רוצה מחלוקות עם האחים שלי מה גם שאני יודעת שזה עושה צער גדול לנשמתה של אמא. אומנם הלכתי לעו"ד אך בתוך תוכי אני לא שלמה עם הסכסוך שנוצר עם האחים שלי. (אח אחד בכור ו-2 אחיות) אבקש עצה איך לסיים את הפרשיה ללא משפט וללא גרימת צער לנשמתה של אמא.

תשובה:

שלום רב,

אין מבין שאת מבינה כי בכדי למנוע סכסוך משפחתי עליך להגיע לויתורים… ואכן ממש מרגש לראות שאת מוכנה לוותר למרות מה שמגיע לך העיקר למנוע מריבות. ואין ספק שדבר כזה יועיל בהרבה לנשמת הנפטרת, יותר מהתהילים שקוראים לעילוי נשמתה.

הייתי מציע לך לפנות אל הרב וינד (052-5979139) דרכו ניתן להגיע אל הגאון הרב אברהם צבי הכהן, הוא עוסק הרבה בגישורים, בודאי יוכל לייעץ ולסייע לך איך לפתור את הענין ללא מריבות. כשיש רצון טוב, בעזרת ה' תצליחו בכך.