כמה יין צריך לשתות בפורים לפי הבן איש חי?

שלום
לפי דברי הבן איש חי יש עניין לשתות 15 כוסות יין בסעודת פורים

לא מצאתי את המקור בספר בן איש חי הלכות
אשמח לדעת מאיפה המקור ?

כמה מ"ל צריך לשתות בכל כוס ?

תודה רבה

תשובה:

בספרו עטרת תפארת בכתר מלכות סי' רט כתב הבן איש חי: יזהרו לשתות ט"ו כוסות של יין כמנין ב' אותיות י"ה הנרמזים בסוד שתיה, וכפי כוחו בשתיה ירבה בגודל הכוס [כלומר, אדם שהשתייה אינה משפיעה עליו כל כך יקח כוסות גדולים, אולם אם הוא עלול להשתכר מהר, יקח כוסיות קטנות], ויכוין כל מעשיו לש"ש עכ"ל . מ"מ בספרו בן איש חי שנה א פ' תצוה הל' פורים הלכה יט כתב רק שמצוה להרבות בסעודת פורים והשמיט דין שכרות לגמרי, ונראה טעמו משום שחשש לתקלות שיש בזה, וכבר העירו כל הפוסקים ששתייה שיש בה כדי להביא את האדם לליצנות או לאיבוד מצוה אחת כמו תפילה וברכות ימנע מכך, וכל לבבות דורש ה'.

הצטרף לדיון

תגובה 1