ברית ביום שבת במקום שאין עירוב

שלום רב
היתה בבית כנסת ברית מילה ביום שבת.
האם מותר להביא את התינוק על ידי גויה( אמירה
לגוי במקום מצווה מותרת) לבית כנסת למולו בבית כנסת.
או צריך להחמיר ולמולו בבית.
כל טוב ובהצלחה.
מימון.

תשובה:

שלום רב.

אני מבין שאתה מדבר באופן שאין עירוב באותה העיר.

נראה, שאם הסכין וכלי המילה אינם בבית הכנסת ובלאו הכי צריך להביאם למקום התינוק, אין כל טעם לטלטל את התינוק לבית הכנסת. באופן כזה לא יחשב הדבר כאמירה לגוי לצורך מצוה שהרי הוא יכוללקיים את המצוה בבית. המנהג למול בבית הכנסת בודאי אינו דוחה שום איסור, אפילו הקל ביותר. אולם, אם כלי המילה בבית הכנסת, ונמצא שאי אפשר למולו בבית בלא שיביאו אליו את כלי המילה על ידי גוי ובאופן המותר, בהחלט ניתן להביא את התינוק לבית הכנסת ולא להיפך. ויאמרו לו להוליכו דרך כרמלית, מקום שאין בו איסור הוצאה מדאורייתא.

כמובן שכך לא ראוי לנהוג. יש לעשות הכל כדי שלא יצטרכו לעשות שום איסור בשבת לצורך קיום הברית. ולכן יש להביא את כלי המילה לבית התינוק לפני שבת.