האם ילד קטן רשאי לומר קדיש על אמו?

בני שיחיה בתמוז ימלאו לו יג
והוא מעוניין לומר קדיש בתפילות בת"ת על אימו ז"ל , הבנתי ממנו שבתת טוענים שאינו יכול להוציא אחרים עד הבר מצווה
מה הדין בזה בבקשה
ושכרכם כפול מן השמיים

תשובה:

שלום רב.

ילד קודם בר המצוה אינו יכול לשמש כחזן בתפילות בבית הכנסת, אולי ודאי יכול הוא ואף צריך לומר קדיש בשנת האבל על הוריו. חכמים הרבו בקדישים באופן מיוחד כדי לאפשר ליתומים לומר קדיש על הוריהם גם קודם הגיעם למצוות. זהו המקור לקדיש הנאמר לאחר שיר של יום. אינני יודע מדוע מונעים זאת ממנו בתלמוד תורה.