הפסקה מלימוד לצורך עניית קדושה

שלום וברכה. אדם שלומד תורה ובאמצע הלימוד שומע קדושה. האם חייב לעמוד ולענות? האם יש הבדל בין לומד לבד, עם חברותא, מוסר שיעור לכמה אנשים?
תודה

תשובה:

שלום רב.

מעיקר הדין אדם שלומד או עוסק בתפילה ושומע קדושה ממנין אחר, אם ההפסקה לצורך עניית הקדושה מפריע לריכוזו הוא אינו מחוייב בכך, אבל אם הוא יכול להפסיק והדבר לא מפריע לו – כדאי שיענה קדושה. בשיעור ציבורי נראה שלא כדאי להפסיק, זה לבטח יגרום להפרעה רבה.

מקורות:

על פי הוראת הגרש"ז אויערבך, והובאה בס' הליכות שלמה תפילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מעבר להפרעה ללימודו, מה עם ביטול תורה? האם אין מעלת הלימוד גדולה ממעלת אמירת הקדושה, ובפרט למי שכבר אמרה?
    ועוד, אם מדובר ביחיד שנכנס לביהכנ"ס אחר שהתפללו, ורוצה לומר קדושה, האם המצוה שלו תדחה לימוד תורה של אחד וכש"כ של רבים?