לא תתגודדו בשינוי נוסחאות התפילה

אני מתפלל במקום שהוא מוצהר כאשכנז, אבל רוב המתפללים לא מתפללים אשכנז, אבל החזן כן. אני מתפלל בנוסח ספרד.
כיצד לנהוג בשקט? בקדושה? בוידוי? בתחנון של שני וחמישי?
כיצד ינהגו ספרדים במנחה קצרה?
ואם אני מתפלל בנוסח שלי רגיל, האם יש לי על מי לסמוך? אשמח למקורות. תודה.

תשובה:

שלום רב.

באופן כללי, כל חלקי התפילה אותם אתה אומר בשקט בינך לבין עצמך, יש לומר אותם לפי נוסח אשכנז שהוא הנוסח שלך מאבותיך, וכל מה שאתה אומר מכח הציבור, כמו קדיש וקדושה יש לומר אותם כפי מנהג המקום.

מקורות:

הרחבה על כך ראה מה שכתבתי כאן וכאן.