היסח הדעת בסעודה

כבוד הרב
בשבתות אני הולך תמיד לאכול אצל דודים שלי כולם עושים סעודה של כל המשפחה כך כל שבת. והם גרים כמה מטרים מהבית שלי (מהבית שלי לבית שלהם 2 דקות הליכה). עכשיו לקראת סיום הסעודה כשעדיין לא ברכנו ברכת המזון יצאתי לבית שלי, כשאני עכשיו רוצה לשתות מיץ בבית שלי אני צריך לברך על השתייה?

תודה רבה.

תשובה:
שלום רב.
כיון ששאר בני המשפחה עדיין מסובים סביב השולחן היציאה מהבית אינה נחשבת כהפסקת האכילה ואתה רשאי לשתות בבית ללא ברכה. במקרה שאדם אוכל לבדו ויוצא לחוץ נחלקו בכך הדעות: לדעת השו"ע עליו לשוב ולברך, ולדעת הרמ"א אם הוא באמצע אכילת פירות וכיוצא בזה שאינו חייב לברך עליהם במקום האכילה, מהווה הדבר הפסק ועליו לשוב ולברך כשישובלמקומו, ואם הוא באמצע סעודת פת אינו חייב לחזור ולברך.
מקורות:
ראה שו"ע סי' קעח סעי' א – ב.