מה מתפללים בערבית של מוצאי שבת?

שלום,
רציתי לשאול לגבי תפילת ערבית ביום שבת (לא בליל שישי,) האם מתפללים בערב זה שתי תפילות: ערבית לשבת וערבית למוצ"ש או רק את השנייה ? תודה

תשובה:

שלום רב.

ערבית במוצאי שבת מתפללים תפילה של חול. לכתחילה, יש לעשות זאת בלילה – לאחר צאת הכוכבים – אולם, יש מגדולי האמוראים שהתפללו בעוד היום גדול [לאחר פלג המנחה שהוא שעה ורבע לפני הלילה] ואף על פי כן התפללו של חול. ביהדות, הלילה תמיד קודם ליום, ולכן תפילת השבת לעולם תתבצע בליל שבת – בסיומו של יום שישי, ואילו מוצאי שבת, מבחינה הלכתית הוא תחילתו של יום ראשון.

בהצלחה רבה ושיתקבלו התפילות.