אדם שיש לו הורים אם יכול לומר קדיש יתום

יש לי קרוב משפחה בעלה של דודה שלי שאין לו ילדים בנים אין לו אבא ויש לו אח שלא בקשר איתו ולא רוצה להיות לאדם הזה אין מי שיקרא עליו קדיש . אבא שלי שיחיה לחיים ארוכים עדיין בחיים מותר לי לקרוא עליו קדיש ? ואם לא אני אז יש משהוא שכן יכול ?

תשובה:

שלום רב.

אדם שיש לו הורים אינו יכול לומר קדיש יתום, אלא אם כן אביו מרשה לו לעשות זאת. ניתן בהחלט לשכור אדם אחר שיעשה זאת עבורו.

מקורות:

ראה רמ"א או"ח סי' קלב סעי' ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבי בטוח ירשה לי לקרוא עליו קדיש לדעתי אין מי שיעשה את זה אולי אולי עוד קרוב משפחה אבל הוא לא נוהג ללכת לבית הכנסת ברוב הזמן ולשכור אדם שיעשה את זה אני לא יודע עד כמה זה יהיה נכון למשפחה השאלה היא אם אבי מאשר לי אני יכול לקרוא עליו קדיש ומבחינת היהדות זה בסדר ? או שיש עם זה איזשהיא בעיה בהלכה או משהוא כזה ?

  2. באופן עקרוני אין בזה בעיה, אולם אם יש אדם אחר זה עדיף כדי שלא לפתוח פה לשטן [ראה דברי סופרים אבלות פרק נה].