תפילת שחרית כשהתפילין אינם אצלי בבוקר

שלום, השאלה שלי היא : קרה לי שלקחתי את בני לבית החולים בדחיפות ונשארתי איתו בלילה ולמחרת בבוקר לא היו לי תפילין ורק בצהריים הביאו לי אותם. ולכן איך אני מתפלל שחרית ואיך אני בדיוק מברך על התפילין בצהריים. בתודה

תשובה:

שלום רב.

לכתחילה, יש לומר קריאת שמע ותפילה עם תפילין. לכן, אם באפשרותך להשיג תפילין אחרות שאתה סומך על כשרותן בבית החולים, תתפלל עמהן, ואם לא ניתן להשיג, מתפללים שחרית כרגיל, ובצהריים כשיש תפילין יש להניחם בברכה כרגיל, ונוהגים לומר איתם את שלושת הפרשיות של קריאת שמע, אם תוכל להניח אותן בתפילת מנחה עוד יותר טוב.