האם מותר לשחק בכדור ביום טוב?

שלום האם מותר לשחק כדורגל בי״ט
האם יש חילוק לפי צורת הריצפה ?

תשובה:

שלום רב.

אין הבדל לענין זה בין שבת ויום טוב, ובשניהם יש לאסור לשחק כדורגל בשבת אף על משטח מרוצף, אלא אם כן המשטח הוא בתוך בית מקורה [כמובן שגם באופן הזה יש להמנע מכך משום כבוד השבת והחג. ימים קדושים אלו ניתנו לישראל לשמוח בהם בקדושה ומתוך שמחה של מצוה, וכמאמר חז"ל "לא ניתנו מועדים לישראל אלא כדי שיעסקו בהם בתורה ובמצוות"].

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק טז סעי' ו. הטעם לאיסור זה משום חשש "אשוויי גומות" שהוא תולדה של מלאכת החורש הנוהגת גם ביום טוב.