האם ניתן לקחת משכורת על מסירת שיעור ממעשרות שאני עצמי מפריש?

לימדתי שיעור תורני במשך כחודשיים ושולם לי עבור השיעור והוצאות נסיעה.
למנהלי המקום אזל הכסף לתשלום.
תלמידי השיעור מבקשים שאמשיך. האם אוכל לשלם לעצמי ממעשרותי את אותו הסכום ששולם.

תשובה:

שלום רב.

את הוצאות הנסיעה נראה שתוכל לקחת ממעשרות, אולם, משכורת עבור השיעור לא נראה לי שיש טעם לקחת.

מקורות:

בספרי הפוסקים הובא, שמעשר כספים אינו חייב להנתן לעניים דוקא וניתן לקיים בו מצוות כמו אירגון שיעורי תורה וכיוצא בזה, ואין חיוב להוציא לשם כך כסף פרטי משלך. אולם, כאן אתה יכול למסור את השיעור בחינם ואדרבה לטרוח במצוה ללא קבלת תמורה זו זכות רבה עד למאוד, ואין כל סיבה שתוכל לקחת ממעשרותיך שלך משכורת עבור עצמך.