נתינת מתנה לחתונה מכספי מעשר

1. בשאלה הזו (ראה כאן) כתב הרב שאפשר לתת מעשר כמתנה לחתונה לזוג עני כי אין לו בית וכו'.

א.אם יש זוג (אברך ואשה לומדת) שאין להם בית והם שוכרים דירה. האם זה בגדר עניים?
ב. מה הדין במקרה הנ"ל כשההורים שלהם עמידים מאוד ושוכרים בשבילם דירה וכו'?
ג. אם מבחינתי מכובד להביא לאירוע סכום מסויים.. האם אפשר להוסיף עליו ממעשר במקרה של זוג ממוצע שאינו עני ? (אבל אין לו בית..)

2. לגבי זוג שהתחתן וקיבל סכום כסף כמתנה- האם צריך להפריש מכך מעשרות או שיכול לשמור את הכסף לקניית דירה וריהוט וכו'?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

א. לכאורה הם עניים, אבל דבר זה צריך להבחן לגופם של אנשים.

ב. זה שההורים הם עמידים אינו משנה את המצב, אלא אם כן יש התחייבות של ההורים לשלם את השכירות וכו'.

ג. אם הזוג אינו עני, אין לתת להם מכספי מעשר, גם אם אין להם בית.

ד. כל הכספים שקיבלו הזוג עליהם לתת מעשר, לא משנה מה הם מקור הכספים.