חלב נוכרי בארץ ובחו"ל

שלום וברכה

האם מותר ? אסור ?
יש לא מעט מוצרים בחנויות בארץ (וכמובן גם בחו"ל) שיש בהם חלב נוכרי, בין אם זה מוצרי חלב למיניהם, או ממתקים מסוגים שונים.
האם יש הבדל בין תושבי הארץ לתושבי חו"ל ?
והאם זה משנה באיזו כשרות המוצר ?

תודה

תשובה:

שלום רב.

חכמים אסרו לאכול מאכלים שיש בהם תערובת חלב נכרי. אין הבדל לענין זה בין תושבי ארץ ישראל לחו"ל. יש שרצו להקל בשעת הדחק למי שנצרך לשתיית חלב ביותר ואין לו חלב ישראל, לסמוך על כך שהגויים חוששים לערב חלב טמא בחלב הפרה אותו הם מוכרים, הואיל והדבר אסור על פי חוק. אולם, מי שאינו נצרך לכך ביותר, לא ראוי להקל על סמך סברא זו, ודאי לא בממתקים.

מקורות:

הרחבה על כך, ראה כאן.