הנקת ילד גוי / הכנת בשר בחלב לגוי

בס"ד

שלום רב

1. האם מותר לאדם לנהוג לא לפי כללי העדינות המוזכרים בשו"ע בחברת בני המשפחה.
2. אני גיורת ולאחותי הגויה יש למרבה הצער בעיה רפואית ואין היא יכולה להניק את תינוקה, המצב הוא כזה שגם אני מניקה את בני התינוק כרגע אך האם מותר לי להניק גם את בנה של אחותי?
שמעתי פעם איפשהו שאסור להניק תינוק גוי אך בגלל שזה תינוקה של אחותי ויש בינינו יחסי קירבה של משפחה אפשר להקל בדבר?
3. האם קיים איסור להכין לגוי מאכל לא כשר?
לדוגמה כריך עם פרוסות גבינה ובשר ביחד.
4. עד איזה גיל מותר לי לגעת באחיינים הגויים שלי?
5. האם כשאחי או אבי הגויים מגיעים אליי להתארח מותר לי להיות לידם בלי כיסוי ראש?

תשובה:

שלום רב.

1. זה שאת מרגישה בנוח ליד בני המשפחה זה נהדר, אבל אני לא בטוח שהם אמורים לסבול מכך… להיפך, ההנהגה הראויה אצל בני זוג, היא שכל אחד דואג לרווחתו של זולתו במסירות מקסימלית.

2. אסור להניק בן של גויה כמבואר בשו"ע יו"ד סי' קנד. אלא אם כן יש חשש שאחותך תכעס מאוד על כך, שכן משום איבה התירו. אולם, נראה שאין חשש כזה כיון שתמיד תוכלי לומר שאין לך מספיק חלב לשני הילדים. אגב כיום יש תחליפי חלב מצויינים ואין סיבה להקל בענין זה.

3. אין איסור להכין לגוי מאכל שאסור ליהודי לאוכלו, אבל אסור לבשל בשר בחלב.

4. מגע של חיבה מותר רק עד גיל 9. לגבר עם בנות מותר רק עד גיל 3.

5. אין לגלות את הראש בחברתם.

בהצלחה רבה בהמשך הדרך.