שותפות בעסק שהתפרקה ואחד השותפים תובע חלק מהעסק

גיסי רכש ציוד ורכב לגינון והציע לבעלי לשווק את העסק, בעלי הביא בהתחלה עבודה לבדו ואח"כ ביחד עם גיסי, גיסי אמר שהם שותפים בעלי התחלק בהוצאות השוטפות (דלק ביטוחים וכד') וקיבל 50% מהתשלום של הלקוחות, נוצרו ויכוחים בעלי קם והלך וגיסי לא מוכן לתת חצי מהגינות והבניינים שהצטברו…בעלי טוען שנעשה לו גזל.
עם מי הדין?

תשובה:

שלום רב,

הגיס צודק ואין לבעלך שום טענה עליו.
הגיס שילם עבור הציוד ובעלך רק קיבל חלק מהרווחים תמורת עבודתו, כך שבעלך הוא רק עובד וקיבל שכר כשותף. העובדה שבעלך היה משלם חלק מההוצאות השוטפות אינה אומרת שהוא משתתף בהשקעה, כיון שגם אם הגיס היה משלם בעצמו הוצאות אלו, רק שהיו מחשבים את הרווחים לאחר ניכוי ההוצאות היו מגיעים לתוצאה שווה.
כיון שבעלך לא השקיע בעסק והיה בעצם רק עובד על בסיס מחצית מהרווחים והוא החליט להתפטר, לא מגיע לו שום פיצוי או חלק מהעסק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כן אבל הטענה לגזל היא מהסיבה שאת רוב העבודה (הגינות והבניינים) בעלי הביא והוא טוען שמגיע לו חצי מהגינות/הבניינים שהצטברו??