עדכון תאגיד המים על שינוי במס' הנפשות

כידוע, מחיר מ"ק מים אינו קבוע. התשלום למ"ק הראשונים נמוך יחסית למחיר עבור מ"ק מעבר לכמות הבסיסית.
הכמות הבסיסית נקבעת לפי מספר הנפשות בבית. כמדומני שיש כמות מינימלית של 16 מ"ק, ויש תוספת של 6 מ"ק לכל נפש.
כמובן שאין זה המחיר האמיתי של המים אלא מעין קנס שנועד להפחית את הצריכה.
שאלתי: בזמנו הודעתי לעיריה על הולשת ילדי ולפיכך הכמות במחיר הבסיסי גדלה.
בינתים תשלום המים עבר לתאגיד המים העירוני, הממשיך לחייבני לפי אותה כמות נפשות.
בתי התחתנה ואינה גרה בביתי.
האם עלי להודיע לתאגיד המים כי עליהם להוריד את כמות הנפשות בבית?
למה לא? 1. כי הם יכולים לברר זאת לבד לפי כתובתה במשרד הפנים.
2. כי אין זה מחיר אמיתי אלא קנס.
3. כי אף אחד לא יתן לי תוספת כשהיא כן גרה בביתי (למשל אחרי לידה) לתקופה ארוכה.
4. מה לגבי בן הגר בישיבה 10 חדשים בשנה?

תשובה:

אתה חייב לעדכן את תאגיד המים. אתייחס לטענותיך…

1. לא נראה לי שיש לתאגיד אפשרות לעשות זאת בקלות. אבל גם אם כן, הדין הוא בטעות בכדי שהדעת טועה שחייבים להעיר לזה שטעה (עיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ב).
2. בפועל זה המחיר ולא משנה המניעים לכך.
3-4. לא צריך לעדכן על הבן הלומד בישיבה, משום שעדיין נחשב שהוא מתגורר בבית וזה יתקזז עם הנשואים שיגיעו לשבתות או לאחרי לידה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. 1. ה"קיזוז" עליו כותב כת"ר לחלוטין לא מובן לי. מאימתי אנו "מתקזזים" בדיני ממונות?
    2. עד מתי נחשב הבן הלומד בישיבה כמתגורר בבית?

  2. 1. הכוונה לא הייתה לקיזוז, אלא שהכללים של תאגיד המים הם פעם לקולא ופעם לחומרא. על אורח לא מקבלים הנחה ועל בן בית הנמצא הרבה מחוץ לבית מקבלים הנחה.
    2. כל עוד שהוא לא מתגורר בדירה אחרת וכל עוד שכאשר הוא זקוק למנוחה או שאינו מרגיש טוב הוא מגיע לדירה.