הארכת פעולת מפסק האור בחדר מדרגות בשבת

שלום רב
אנחנו גרים בבניין דירות בו האור בחדר המדרגות לא נשאר דלוק כל השבת, יש לו זמן השהיה של כמה דקות ואז הוא נכבה
שאלתי היא אם אני מגיע אל חדר המדרגות ורואה כי האור דלוק, האם אני יכול ללחוץ על המתג וכך למעשה להאריך את זמן ההשהיה בו האור דולק.
אשמח לתשובה בעניין
כל טוב

תשובה:

התעכבתי מעט כדי לברר אצל חשמלאי מומחה על אופן פעולת המנגנון של מפסק זה, והתברר לי, שעל ידי לחיצה זו נעשית פעולה חשמלית לכל דבר האסורה בשבת [פעולה זו מתבצעת בשלב בו נדלקת הנורה שבמפסק, רק אז מועילה הלחיצה, לפני כן הלחיצה כלל אינה מועילה.