מילוי מיחם בשבת על ידי גוי במקום ציבורי

בס"ד
שלום רב.
נשאלה שאלה האם מותר לומר לגוי להוסיף מים למיחם בשבת על ידי גוי במוסד ציבורי בגלל שאיני יודע את התשובה אשמח לדעת ואם אין היתר אשמח לדעת.
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב.

אמירה לגוי לעשות מלאכה בשבת אסורה גם כאשר הדבר נעשה לצורך רבים, ולא התירו בכך אלא לצורך קיום מצוה על ידי רבים. אולם, אם באותו מוסד ציבורי מצויים חולים [כגון בית אבות שמטבע הדברים מצויים בו אנשים זקנים הזקוקים למים חמים לצורך בריאותם, או תינוקות הנצרכים לכך כדי לשמור על נקיותם ולצורך מאכלם], ניתן להקל בדבר בהתאם לנסיבות.

מקורות:

על צורך מצוה של רבים ראה משנה ברורה סי' רעו ס"ק כה, ובס' מלכים אמניך עמ' קצז. על ההיתר לומר לגוי לעשות מלאכה לצורך זקנים או קטנים הנצרכים לכך לבריאותם, ראה כאן.