האם מותר להשכיר דירה לגוי בחוץ לארץ

כבוד הרב שיחי'

האם מותר לישראל לשכור לנכרי בית אשר אומר ברור שיעשה שם כנסייה, או בית תיפלה, והשאלה היא, היות וכהיום עפ"י רוב אינו שייך ע"ז ממש, וממילא יהי' מותר לשכור להם בית , או לא שנא, ואפשר שכל בית תיפלתם ה"ה המה בכלל ע"ז. ונמצא שאין היתר לשכור להם על תכלית הנ"ל.

בתודה רבה

חיים.

תשובה:

שלום רב.

אסור להשכיר בית לצורך כנסייה או בית תיפלה אף בזמנינו, כיון שרובם ככולם עובדים עבודה זרה.

מקורות:

ראה בספר דברי פנחס (מייערס) סי' נ"ב שהאריך בשאלה זו וביאר באריכות את כל מיני הנצרות המצויים כיום, ושכמעט בכולם יש עבודה זרה בכנסיותיהם ובבתי תיפלתם ולכן אסר להשכיר להם בית אף בחו"ל.

וכך עולה בדברי השולחן ערוך יו"ד סי' קנ"א סעיף י' אמנם עי' בש"ך שם ס"ק י"ז שכתב שקיי"ל כתי' בתרא של הרא"ש ששכירות כמכר ובמכר מותר כה"ג וראה עוד כאן באריכות בדעת  השולחן ערוך והפוסקים שם, אך כל זה דווקא להשכיר לצורך דירה שמכניס לשם עבודה זרה, אך להשכיר לכנסייה ולבית תיפלתם שנהנה ומרוויח מהעבודה זרה וודאי אסור דאסור להנות מכספי העבודה זרה וכמבואר בסי' קמ"ד שם ובעוד מקומות בסימנים אלו.

ור' באגרות משה או"ח חלק ג' סי' כ"ח וחלק א' סי' נ' שהתיר למכור אפילו בית כנסת בידיעה שיהפוך לכנסייה, אך חלוק מכירה משכירות כמבואר בשו"ע שם. ובדבריו מבואר לכאורה שאם ישכיר לגוי שהוא מתחייב לשלם והוא משכיר לכנסייה יש להתיר.

הצטרף לדיון

תגובה 1