מה מברכים על מוסקה מחצילים עם מילוי בשר?

שלום לכבוד הרב רציתי לשאול מה מברכים על מוסקה שיש בה מילוי של בשר?

תשובה:

שלום רב.

על מוסקה שהיא חציל הממולא עם בשר מברכים רק כברכת הבשר 'שהכל נהיה בדברו' וכן הדין בפלפל ממולא או כרוב ממולא עם אורז שמברכים רק את ברכת האורז. אלא אם כן המילוי הוא מועט ועיקר הטעם הוא בחציל או הפלפל.

מקורות:

מפני שעיקר חשיבות המאכל הוא בבשר והחציל או הפלפל מתקלקלים בבישול ומטרתם רק ליתן טעם בבשר או באורז, ולכן ברכת כל התבשיל כברכת המילוי, וכן כתבו בשו"ת לבושי מרדכי או"ח מהדו"ת סי' קנ"ה בסוף התשובה, ובשו"ת באר משה חלק ה' סימן ג'.