ייעוץ לשידוך שנתקע בגלל התערבות משפחתית

שלום
שמי דניאלה בת 22 אני נפגשת עם בחור בן 24 ואנחנו יוצאים למטרת נישואין , אני מכירה אותו כבר 6 שנים ואת המשפחה שלו.
פתאום המשפחה שלו החליטה שאנחנו לא צריכים להיות יחד שאני לא מתאימה לו מסיבה שאני לא באותה עדה.
זה נורא פגע בי ובו הוא רב איתם .
וכרגע אנחנו בנתק של כמה ימים לראות מה יהיה כי המצב עם המשפחה מאוד החמיר שאח שלו התקשר אלי והזהיר אותי לא להתקרב אליו.
מה עושים במצב כזה? ואנחנו נורא רוצים להיות אחד עם השני
ומצד שני נורא קשה לו עם המשפחה.
אשמח לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

מבלי להיכנס לגוף ההכרעה בשאלת עתידכם, שאותה אני מניח אתם תקבלו בסופו של דבר באופן משותף, כאשר בוודאי תקחו בחשבון את העובדה שאתם כה קשורים באיכות ובזמן, לעומת המסוגלות לשלם את מחיר הניתוק מהמשפחה, תוך ניתוח המשמעות של הנתק או הקרע, אורך הזמן שלו,עומקו, והשלכותיו,- עליו כבנם, עלייך ככלתם, וביניכם כזוג.

 אבקש להמליץ לך באופן ברור, שלא להתערב ביחסים עם בני משפחתו כלל וכלל.

המציאות מוכיחה שהיחסים עם משפחת המוצא הם עומדים במקום כזה בו כל הנוגע נוגע בבבת עינו.

ויש סיכוי שבמו ידייך תגרמי לו להיות בצד של בני משפחתו. ולראות בך כמי ש"מנתקת" אותו ממשפחתו.

זאת ועוד, אם אכן תינשאו , דרך העולם שהמריבות המשפחתיות נשכחות, כי הרי הם לא ירצו לאבד את אחיהם / בנם, אך המשקעים שיווצרו מהאמירות  והתגובות שלך כלפי משפחתו, דווקא עליהם לא תהיה מחילה – גם מצידו.

מה גם שאם את זו שתאיצי בו לקבל את ההחלטה "לוותר" כביכול על המשפחה בעד האהבה שלך, בעתיד כשיצוצו מריבות עלול להיווצר מצב שהוא יטיל עלייך את האחריות לכך, וידרוש תמורה על המחיר ששילם.

ובכלל,הנושא הזה עלול ללוות אתכם הרבה בחיי הנישואין, אלא אם אחרי קבלת ההחלטה תגשו ללמוד את נושא היחסים מול משפחות המוצא – קשרים וגבולות, ועוד.

לכן, 1. תני לו לנהל את המלחמה בביתו פנימה, ואת פשוט תיעלמי מהזירה המשפחתית ואל תתערבי בנעשה מולם. לא לטוב ולא לרע

2. מולו, אל תדברי בהם סרה,גלי הבנה וכבוד לתחושותיהם – במידת האפשר, והסבירי לו שעל אף אהבתכם את בוחרת לא לקחת חלק במערכה, מתוך כבוד כלפיו וכלפי משפחתו.

במקביל, תביעי בפניו את רצונך ואהבתך אליו השווה מבחינתך כל מחיר,

(גם הליכה למדבר – אם אכן כך הם פני הדברים). (שלא יפרש את שתיקתך כחוסר עניין).

3. תבהירי לו שהחלטה על נישואין נגד רצון משפחתו צריכה להיות החלטה שלו שהוא יהיה שלם עימה, אחר שישקול את משמעותה, ושלא יקבל זאת רק מתוך אי נעימות או רחמים כלפייך. ורק אחר כך החלטה של שניכם.

בהצלחה

הרב אלעזר וולך

יועץ נישואין