קדיש על ישראל לאחר מנחה

אשמח לדעת האם אפשר לומר קדיש על ישראל בסוף תפילת מנחה לאחר שנאמרים דברי דת כאשר הרב של העבודה אסר על כך בטענה שזה טורח ציבור ו"ריבוי קדישים"? אנחנו עובדים בחברת היי-טק שמאפשרת לנו להתפלל מנחה ב 15:00 בצהריים. יצויין בנוסף שאין אנו אומרים "פתח אליהו" על מנת לא לעשות "טורח ציבור" ולעקב תפילת מנחה. האם למרות זאת ולמרות שאנו אומרים קדיש יתום פעם אחת בלבד ואיסור הרב בכל זאת אפשר לומר קדיש במידה ונשארים 10 צדיקים שמוכנים להישאר פחות מדקה לומר קדיש?
אני לא היחידי שמעוניין בדבר, יש איתי לפחות 3 אבלים קבועים שמעוניינים בדבר.
אשמח לתשובה בהקדם

תשובה:

שלום רב.

אם השתתפו עשרה בשעת לימוד דברי התורה, והם נשארים גם בזמן אמירת הקדיש, אתם יכולים לומר קדיש זה רק בהסכמת מנהל העבודה. אם לא היו עשרה בשעת הלימוד, על פי ההלכה אין לומר קדיש זה, ואסור להרבות בקדישים שאינם מחוייבים, ובוודאי לא להטריח את הציבור להמתין לאמירת קדיש כאשר אין חייבים בו.

מקורות:

משנה ברורה סי' נה סק"א וב', וערוך השולחן שם סעיף ה'.