יעוץ נישואין

שלום רב
אני התחתנתי לפני 5 שנים,הייתי בן ישיבה,האשה היתה בת מדרשה.שנינו בעלי תשובה.
סוכם לפני החתונה שהרב של הבעל הוא הפוסק שהולכים לפיו,וכך גם מקובל בעולם התורה.
אך לאחר החתונה האשה החליטה שיש לה רב אחר שהיה לפני שהתחתנה הרב שלה,והיא שואלת אותו שאלות בהלכה ובהנהגת הבית.
לאחר מכן בתקופה זו היא החלה להתיעץ עם רבנית,שאיה מוכרת לנו.
אני מחיתי בה ושום דבר לא עוזר.
דיברתי עם הרבנים והם לא מוכנים לנתק איתה מגע.
בינתיים נוצר מצב שיש כמה רבנים לבית וכל אחד אומר דברים אחרים,לנו יש ילדה ועוד אחד בדרך.
הכל מבולגן בבית מבחינת ההלכה וההנהגה
האם אשתי חייבת לשמוע לי בהלכה ובהנהגה?,יש לי רב שאני מקושר איתו כבר 16 שנה.
במידה והיא לא תשמע לי,האם אני יכול לגרש אותה,והאם היא מאבדת את כתובתה?
בברכה.

תשובה:

שלום

 הסיטואציה שאתה מתאר, עוברת בעיניי את מסגרת השאלה ההלכתית האם הרב של הבעל קובע, או הרב של האשה..

אתה מתאר מציאות בה אתה חש אי קבלה שלך כסמכות וכדמות בעל , כראש הבית וכמנהיג, כמי שמנחיל את הכרעות ההלכה והמנהג, וכמי שדעתו חשובה ולפחות נספרת. ובודאי לא כדמות שעליו נתמכים ואליו פונים לעצה ותושיה.

אתה גם מתאר ביטויים של זלזול והתנהלות חד צדדית, כאשר היא מתנהלת על פי שלל רבניה, ועיניך רואות וכלות ומנסה להביע דעתך, אך אין מי שיתייחס אליך, לא היא ואף לא הרבנים, שזה כבר סוג של חוויה משפילה.

לא תיארת מהם התחושות שאשתך מסתובבת איתם, יתכן ותופתע לשמוע שאשתך כמהה ליום בו תהיה עבורה לבעל התופס את מקום הקטר, מנהיג אותה בשובה ובמנוחה, ומהווה עבורה רב.

לא אתעסק בניחושים, אבל זה ברור שהמצב שלכם מחייב פניה לטיפול זוגי

לשקם את מעמדך ומקומך הנכבד בבית ובליבה של אשתך, מתוך ראיה שתקח גם את הצרכים שלה בחשבון.

כי אנחנו חייבים להבין שהצורה היחידה בה תהפוך ל "בעל", תהיה רק ע"י שאשתך תקבל ממך את מה שבעל אמור לתת, ושאני בטוח שאתה רוצה לתת, ו"משהו" במערך הזוגי שלכם כיום, אינו מאפשר זאת.

ולכן ההמלצה היחידה היא פניה דחופה לטיפול זוגי.

בהצלחה

הרב אלעזר וולך

יועץ נישואין