עישון במרפסת שמפריע לשכנים

שכן מקומה ג' מעשן במרפסת שלו, ואני שכן מקומה ד' והעשן של מעשן מקומה ג' מגיע לחלונות של שכן קומה ד'.

האם שכן קומה ד' יכול לחייב את השכן מקומה ג' להפסיק לעשן במרפסת שלו.

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי מותר לעשן במרפסת והשכן מלמעלה אינו יכול לעכב עליו, כיון שמעט העשן שנכנס אינו מזיק וניתן לסבול אותו. אם השכן מלמעלה יוכיח שהוא רגיש במיוחד ומעט העשן שנכנס לדירתו מזיק לבריאותו, ייתכן שיוכל לעכב.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' קנה סעיף לז וסעיף לט.