קמחא דפסחא ממעות מעשר

האם ניתן לתת כסף לקמחא דפסחא מכספי מעשר ??

תשובה:

שלום רב.

במקום שאין נהוג לכפות ולחייב ליתן מעות לקמחא דפסחא, יכול לתת ממעות מעשר, וכן להוסיף על הקצבה המוטלת עליו. וניתן לראות כאן עוד פרטים והלכות בדין קמחא דפסחא.

מקורות:

במשנה ברורה סי' תכ"ט סק"ג כתב שיכולים בני העיר לכפות זה על זה לקיים מנהג זה, ולפי זה אין ליתן כסף זה ממעות מעשר כשם שכל דבר שבחובה אי אפשר ליתנו ממעות מעשר, אך אם אין נוהגים באותו מקום לכפות על זה, ואין כולם מקפידים על כך, יכול לתת ממעות מעשר וכן כתב בספר צדקה ומשפט להגר"י בלוי זצ"ל פרק א' הערה ה'. וכך גם הורה הרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל (הליכות שלמה חודש ניסן, סעיף ב), שבזמננו מותר לתת עבור קמחא דפסחא ממעות מעשר כספים, כיון שאין אצלנו סדר גבייה או סכום קבוע.