דיני הפרשת תרומות ומעשרות בזמן הזה

שלום רב,
האם צריך להביא תרומות ומעשרות על דבר יחיד, לדוגמה על מנת אורז אחת או פרי אחד?
מה יש לעשות כשאנו לא יודעים אם הפרי מעושר(דמאי)?
כיצד מקיימים כיום תרומה גדולה, מעשר ראשון ושני, ותרומת מעשר?
אלו מתנות נוספות עלינו להביא מרכושנו(מעשר כספים, פיאה…)?
מה זה קמה והאם צריך להביא פיאה דווקא מהיבולים שבסוף השדה?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב.

יש להפריש תרומות ומעשרות גם על דבר יחיד שלא הפרישו ממנו עדיין ההפרשות הנצרכות.

כשיש ספק אם הופרשו תרו"מ יש להפריש מספק בלי ברכה.

תרומה גדולה זורקים, מעשר ראשון אין צריכים להביא ללוי, תרומת מעשר זורקים יחד עם התרומה גדולה. מעשר שני מחללים על מטבע ומאבדים אותו, וראה כאן מה עושים עם מעשר עני.

כיום שאין רגילות שהעניים מגיעים לשדות אין צריך להשאיר להם מתנות עניים, ראה כאן מה שכתבנו בענין זה.

מעשר כספים יש ליתן כפי שמפורט כאן וכאן דין זה באריכות.

קמה זה השעורים הגדלים בשדה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1.מה הכוונה שמחללים על מטבע(ואיך עושים זאת-מה אומרים)? האם לאחר החילול, המטבע אסור בשימוש?
    2.אז כיום זורקים את התרומות שהפרשנו לפח?
    3.האם מעשר כספים הוא בעצם מתן צדקה לעניים?
    4. כיצד יש להפריש תרומות ומעשרות מפרי יחיד(האם צריך לחתוך אותו לחתיכות ולזרוק עשירית ממנו לפח)?
    5.האם אפשר להחליף את המעשר עני בכסף בשווי המזון ואותו לתת לעניים?

  2. 1. יש בזה הרבה פרטים, והראוי ביותר להצטרף למנוי באחת מקרנות המעשרות שמחזיקים עבור הצרכנים מטבעות ואחר כך משמידים אותם.
    2. כן.
    3. כן. אך לאו דווקא לעניים, ראה כאן מה ניתן לעשות עם מעשר כספים.
    4. ליטול ממנו חתיכה (אין צריך עשירית אלא מאית ועוד משהו)
    5. לא, אך אין הכרח לתת מעשר עני לעניים לדעת רוב הפוסקים ניתן לאכול מעשר עני.