הנחת תפילין של איטר

אני מניח תפילין על שמאל ושכחתי את התפילין האם אני יכול להניח תפילין של ימין?

תשובה:

שלום רב.

נחלקו הפוסקים בדין איטר המניח תפילין של אדם ימני וכן להיפך (ימני המניח תפילין של איטר), כיצד יניחם, יש הסוברים שיכול להניחם בלא לשנות את הרצועה, באופן שהקציצה תהיה לצד המרפק והקשר של יו"ד יהיה לצד הלב, ויש הסוברים שיש לשנות את הרצועה ולהתאימה ליד שמניח בה.

ולמעשה ניתן להקל כשיטה הראשונה ולהניחם בלא לשנות את הרצועה.

מקורות:

בשו"ת שבות יעקב חלק א' סי' ג' ובביאור הלכה סי' כ"ז ד"ה המנהג שכתבו שאין צריך לשנות את הרצועה, אלא להניח התפילין באופן שישאר היו"ד לצד הלב. ובשו"ת נחלת שבעה סי' מ"א כתב שצריך לשנות את הרצועה ולהתאימה ללבישה ביד ימין, ור' גם בשו"ת רב פעלים ח"ב או"ח סי' ט' ובקיצור שולחן ערוך סי' י' סעיף ז' שסוברים כדעתו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם תמיד אני לוקח מרחק שתי אצבעות דהיינו הנחתי תפילין של איטר כשהחלק שעובר הרצועה לכיוון מטה גם צריך שלא ירד פחות משתי אצבעות או שזה שונה כי זה רק החלק של הרצועה ,תודה