ללוות כספי צדקה שנתרמו למטרה מסוימת

בהמשך לשאלה "התרים למטרה מסוימת וחושש שהכסף לא יגיע למטרה זו"

האם יהיה מותר לחמותי להשתמש בכסף הזה ואח"כ להחזיר לשם את הסכום הנ"ל העיקר שבסוף אותו סכום של כסף ילך לתרופה?

תשובה:

אסור ללוות את הכסף לצרכים אחרים. יש להשתמש בהם רק למטרה שהתורם בחר.

מקורות:

בגמ' ערכין דף ו מבואר שאסור לגבאי צדקה ללוות או להלוות את הכסף אלא אם כן יש בכך טובת העניים. בנידון דידן הכסף מיועד לתרופה של הבן והאימא היא בגדר גבאי ואסור לה ללוות את הכסף. גם אם הבן עצמו היה רוצה ללוות את הכסף מסתבר שאסור, כיון שהתורם רצה לתת למטרה מסוימת.