התרים למטרה מסוימת וחושש שהכסף לא יגיע למטרה זו

בס"ד
שלום כבוד הרב.
אני דיברתי עם הרב שלי לגבי עזרה לחמותי בכסף לתרופה של בנה עכשיו הבאתי לה את הכסף ואמרתי לרב שאני אדאג שהכסף יעבור לתרופה ולא לדבר אחר.
עכשיו היא אמרה לי היום שבנה לקח מהכסף לצורכו ואמר שהוא יחזיר והיא זרקה לאוויר שהיא לקחה את הכסף לשכירות והיא לפי דעתי מחכה שעוד כמה ימים יכנס לחשבונה כסף והיא תחזיר לשם את הכל.
ועכשיו שאני אומר לה תראי לי את הכסף היא מתחילה לומר אתה לא מאמין לי אני לא נגעתי בכסף והיא נשבעה שהיא לא נגעה בכסף אך היא לא רוצה להראות לי את הכסף.
מה אני יכול לעשות במצב כזה? והאם יש פה חשש לגזל

תשובה:

הכסף אכן צריך ללכת למטרה שהובטחה, אבל אין עליך איסור גזל בכך שמסרת את הכסף לחמותך, כיון שעשית את המוטל עליך בכך שאמרת לחמותך שהכסף אמור ללכת לתרופה.

מקורות:

אין בכך חיסרון של שומר שמסר לשומר כיון שאף מבחינת התורם הוא היה אמור למסור את הכסף לחמותו.

לעניין כסף שהותרם לצורך מטרה מסוימת, אם מותר לשנות למטרה אחרת, עיין עלון המשפט גליון 24.