כיבוי הגז ביום טוב על ידי סגירת ברז הגז הראשי

האם יש בעיה בחג לכבות את הגז בשיטה להלן:
דואג מראש לצינור גז ארוך מספיק כך שאם אסגור את הברז בבלון הגז בחוץ עדיין יבער אש בתנור מספיק זמן שזה יחשב ספק גרמה.
בניגוד לחשמל שלא משנה איפוא מנתקים את המעגל מיד הזרם מפסיק בגז עדיין זורם גז בצינור וזמן ההדלקה תלוי באורך הצינור, דהיינו כמות הגז בצינור.

תשובה:

מועדים לשמחה.

אסור לסגור את ברז הגז הראשי בכדי לכבות את האש ביום טוב, ואף שאין זה נכבה באופן מיידי כיון שיש חיבור בין הגז הנמצא במיכל לגז הבוער דומה הדבר להוצאת שמן מנר שפסק השולחן ערוך לאסור ביום טוב.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תקי"ד סעיף ב', ואף שכתב שם הטעם מכיון שבשעה שמוציא השמן כהה אור הנר מעט וזה נחשב כיבוי, ויתכן שבסגירת ברז הגז בשלב ראשון אין מתמעטת גודל הלהבה, אך המשנה ברורה (בשעה"צ ס"ק ט"ז) הביא את טעמו של הרא"ש שאף אם אין האור מתמעט אסור כיון שנוגע בדבר הדולק בעצמו נחשב כיבוי אף שאינו כבה מיד והוא הדין בגז, וכתב המשנה ברורה שם ס"ק כ"ג שיש להחמיר כהרא"ש. וכן פסקו להלכה רבים מהפוסקים, ר' בשמירת שבת כהלכתה פי"ג סעיף י"ב שהביא כן בשם ר' צבי פסח פרנק, וכן כתב בשו"ת מחזה אברהם סי' מ"ב, ציץ אליעזר ח"ו סי' ח', יביע אומר חלק ג' סי' ל' ועוד.