נוכחות הבעל בחדר הלידה

האם מותר לגבר להיות בלידה של אשתו כשהוא מאוד מאוד מעוניין בזה?

תשובה:

שלום רב.

כיון שיש אוסרים זאת ויש המתירים, במקום צורך ניתן לסמוך על המקילים בזה, אך בתנאי שהבעל יעמוד באופן שלא יוכל לראות את מקום הלידה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

אצטט כאן את דברי הגאון ר' משה פינשטיין בשו"ת יו"ד חלק ב' סימן ע"ה:

ובאם הבעל יכול להיות שמה להשגיח שתעשה הדבר בסדר הנכון וגם לחזק אותה ולאמץ לבה, הנה אם יש צורך איני רואה איסור ואף בלא צורך איני רואה איסור, אבל אסור לו להסתכל ביציאת הולד ממש שהרי אסור לו להסתכל במקומות המכוסים שבה בנדתה ובמקום התורפה הא אסור אפילו בטהורה, אך כשיזהר שלא להסתכל ליכא איסור, וע"י מראה נמי אסור להבעל להסתכל. אמנם במנחת יצחק חלק ח' סימן ל' כתב לאסור זאת, אבל כתב שם שטעם האיסור הוא מפני שאם יתירו יבואו למיכשולים.