חיוב עונה בזמן טומאה

יש לי שאלה בנושא אישות נכון אסור לקיים אישות אם אשתי מתי שהיא במחזור ואבל ראיתי שהבעל חייב לשמש את אשתו מתי שהיא משתוקקת לזה אז אם היא משתוקקת ליחסי אישות בזמן המחזור מה אני צריך לעשות

תשובה:

ראשית, אסור לקיים יחסי אישות, מזמן קבלת המחזור עד לאחר שהאשה פוסקת בטהרה וסופרת שבעה נקיים וטובלת במקוה כשר.

לעצם שאלתך, חובת הבעל לקיום יחסים הוא רק כאשר האשה טהורה, וממילא בזמנים אחרים אסור לקיים יחסים ואיסור זה הוא אחד מהאיסורים החמורים שביהדות ונקרא "איסור כרת", שכן העובר על כך מתחייב בחיוב "כרת".

"תניא היה רבי מאיר אומר מפני מה אמרה תורה נדה לשבעה מפני שרגיל בה וקץ בה, אמרה תורה תהא טמאה שבעה ימים כדי שתהא חביבה על בעלה כשעת כניסתה לחופה" [תלמוד בבלי מסכת נדה דף לא עמוד ב].

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' קפג ס"א, וראה בשולחן ערוך יורה דעה הלכות נדה סימן קצז סעיף א : "אין הנדה והזבה והיולדת עולות מטומאתן בלא טבילה, שאפילו אחר כמה שנים חייב כרת הבא על אחת מהן אלא אם כן טבלו כראוי במקוה הראוי".

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1.  יבמות – תוספות-דף סב :
    • חייב אדם לפקוד את אשתו. אומר ר"ת דפקידה זו אינו תשמיש .
    • אלא כשהוא רוצה לצאת בדרך אם הוא רחוק ממנה לא יצא לדרך אא"כ ישוב אליה ויפקדנה או בתשמיש או בשאר דברים וידבר על לבה …דאפילו באשתו נדה יש לו לפוקדה …אע"פ שאסור לשמש מ"מ שמחה ותענוג הוא לה הואיל ורוצה לצאת בדרך …