יוצא לדרך צמוד לליל הטבילה

אני אמור לנסוע לחו"ל בעוד ימים ספורים, עם קבוצה, כרטיס הטיסה כבר הוזמנה מזמן, אלא שאשתי קיבלה מחזור, ואם הכל היה כשורה לא היה בעיה, כי ליל הטבילה היה יוצא לילה לפני הנסיעה, אלא שכעת היא חוששת שביום החמישי לראייתה, עדיין לא תוכל להפסיק בטהרה, כי הדימום עדיין ממשיך, ואז ייצא ליל הטבילה כשאני כבר לא אהיה בבית למשך שבוע, מה עלינו לעשות? האם עלי לבטל את הנסיעה או שישנה אפשרות אחרת?

תשובה:

שלום רב.

אם ליל הטבילה יצא בתוך 12 שעות לזמן היציאה לדרך, מן הדין צריך להמתין ולאחר את הנסיעה, אך אם הוא יוצא אחר כך מהדין אין צריך להמתין, אך אם זה אפשרי ודאי ראוי לדאוג לצרכי האשה ולמצוא פתרון אחר (כמובן שלהקדים הטבילה לפני שבעה ימים מזמן הפסק הטהרה אין אפשרות).

בהצלחה רבה.

מקורות:

רמ"א סימן קפ"ד ס"י ובש"ך שם. וכתב עוד שלצורך מצוה יכול לצאת אפילו בתוך י"ב שעות, וכן אפילו לדבר הרשות אם זה צורך גדול.