הדלקת נר זכרון ביום טוב

אני מדליקה נר נשמה כל חג על אימי זכרונה לברכה. חברה אמרה לי שבחג שבועות הקרוב אסור להדליק כי זה נר שלא נהנים ממנו ואסור להדליק נרות שלא נהנים מהם האם זה נכון?

תשובה:

שלום רב.

לכתחלה ראוי להדליק נר בערב שבת שדולק 48 שעות וידלק עד יום טוב.

אם אין אפשרות לעשות כן, אפשר להדליק ביום טוב, אך צריך להדליק במקום שיהיה בכך תוספת אורה ואפילו קצת.

חג שמח

מקורות:

סימן תקיד סעיף ה'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    ברצוני לדעת האם מותר לי להדליק נר זיכרון עם עלייתי לקבר ביום אזכרה בעוד הוריי חיים? או שישנו איסור להדליק נר נשמה בכלל (אפילו בזמני חגים) כל עוד הורי חיים אשמח לקבל תשובה בהקדם.