עלייה לקבר בראש חודש

שלום לרב,
אמי נפטרה בא' בתמוז בשנה שעברה.
ואני לא בטוח לגבי התאריך שבו אנחנו צריכים לעשות את העליה לקבר+סעודת אזכרה, מכיון שזה יוצא בראש חודש והבנתי שאסור לעלות לבית העלמין וכו'..

אשמח אם הרב יגיד לי את התאריך שבו אנחנו צריכים לערוך את האזכרה של השנה. בתודה מראש גיל.
(אנחנו פרסים שהולכים לפי מנהגי עדות המזרח)

תשובה:

שלום וברכה.

אם יש חשש שיהיו בני משפחה שיבואו לידי בכי, עדיף להקדים את העלייה לקבר לפני ראש חודש. אבל אם האבלים מכירים את עצמם שלא יגיעו לידי בכי מותר לעלות לקבר אף בראש חודש.

את סעודת האזכרה ניתן לעשות בראש חודש.

מקורות:

ילקוט יוסף אבילות מ,כו.

ובהליכות שלמה ג,א הערה 93 מובא שהגרש"ז אוירבאך זצ"ל נהג לעלות לקבר בראש חודש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד רב,
    אבי ז"ל נקבר בתאריך עברי, ל' כסלו תשע"ב (לועזי 26/12/2011)

    מכיוון שהשנה אין בתאריך העברי, ל' בכסלו תשע"ג , ואני לא בטוח לגבי התאריך שבו אנחנו צריכים לעשות את האזכרה.

    אשמח אם הרב יגיד לי את התאריך שבו אנחנו צריכים לערוך את האזכרה של השנה. (לפי אשכנז)
    בתודה מראש צבי

  2. בשנה זו יש לעלות לקבר בכ"ט בכסלו (13/12/12). ובמקרה שהיה בשנה הראשונה מהפטירה ל' כסלו היו עולים תמיד בראש חודש טבת אף בשנים שאין בהם ל'.