סוף זמן תפילת שחרית

שלום רב
ידועה לי ההלכה בנושא זמן תפילת שחרית, מחלוקת בגמרא בברכות עד ארבע שעות וכו'.
וידוע מה שמובא בהלכה שמי שמתפלל לאחר ארבע שעות מקבל שכר תפילה אבל לא מקבל שכר תפילה בזמנה, וכן שכדאי לעשות תנאי על הצד שזו תפילת נדבה וכו'.

עם כל זאת,
האם יש מישהו שפוסק או אומר שיש "ענין" להתפלל מאוחר, לאחר ארבע שעות ???
ידוע שהרבה חסידים מתפללים מאוחר, האם זה מסיבה הלכתית או של מנהג ? או שסתם הם קמים מאוחר בבוקר ?

תשובה:

שלום רב.

על פי ההלכה אין להתעכב בתפילת שחרית לאחר זמן התפילה, אלא אם כן באונס, וכפי שציינת אף יש הסוברים שאין יוצאים ידי תפילה כלל לאחר ד' שעות.

ואף שישנם צדיקים שמאחרים תפילתם לאחר זמן התפילה, אין להרהר אחרי מעשיהם של צדיקים, אך אין זה הנהגה לציבור ואין לעשות כך.

מקורות:

שולחן ערוך סימן פ"ט סעיף א'.

זה לשון שו"ת מהרש"ג (ח"א סו"ס ל"ד) 'יש אנשים שמאחרים זמן תפלה ואומרים בקצת ספרים טעמים לזה, אבל הוא הבל הבלים אין בו ממש, דכיון שמבואר במשנה ובגמרא דילן עד כמה זמן יש אפילו יתקבצו כל טעמים שבעולם, אין כח חס ושלום בשום טעם לבטל דברי חכמי הש"ס' ע"כ.