נטילת ידיים וברכת אשר יצר בתוך השירותים

האם מותר לברך אשר יצר בתוך השרותים כשמכסה האסלא סגור? ואם לא אז מותר לי רק ליטול ידיים ולברך מחוץ לשרותים ?

תשובה:

שלום וברכה

אין לברך ברכת אשר יצר בתוך השירותים. ולכתחילה צריך ליטול ידיים מחוץ לשירותים, אבל בדיעבד בשעת הדחק אפשר ליטול ידיים בתוך השירותים, ולברך בחוץ ברכת אשר יצר.

מקורות

עיין בשו"ת מנח"י ח"ד סימן ל"ו שו"ת חלקת יעקב ח"ב סימן קס"ב ושו"ת יביע אומר ח"ט סימן ק"ח.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. חדר אמבטיה עם שירותים, אם יש שם איוורור כראוי הוא קל יותר מאשר שירותים בלבד, אך אם אין שם איוורור כראוי, יש בזה איסור גם משום "בית המרחץ"