הרחת בשמים, וטבילה לבעל קרי, ביום הכיפורים – עירוב חצרות לבית הכנסת

שלום לרב.

ברצוני לדעת הלכה למעשה.
א. בית המדרש שלנו הינו מקום מרכזי האם יש צורך בעשיית עירובי חצירות? אם כן איך עושים זאת? האם הגבאי יכול לעשות לבד?

ב.האם מותר להריח בשמים ביום כיפור להשלמת מאה ברכות או שיש איסור בזה?

ג. מי שראה קרי ח"ו ביום כיפור הנפשו עגומה עליו מאד האם יטבול במים קרים?

בברכה רבה
גמר חתימה טובה לרב.
עוז

תשובה

א. בית כנסת אינו צריך עירוב חצרות: עירוב חצרות נתקן כדי להתיר להוציא דבר מרשות פרטית לרשות משותפת, אבל מותר לטלטל בתוך הרשות המשותפת גם בלי לעשות עירוב חצרות, ולכן לא צריך לעשות עירוב חצרות בבית הכנסת כדי להתיר לטלטל שם את הסידורים והחפצים ששבתו בבית הכנסת.

ב. מצווה להריח בשמים ביום הכיפורים כדי להשלים מאה ברכות.

ג. אסור לבעל קרי לטבול ביום הכיפורים.

גמר חתימה טובה

מקורות

ב. דעת הכנסת הגדולה שאסור להריח בשמים ביום הכיפורים אמנם עיין במג"א סימן תרי"ב סק"ד שחולק וסובר שפשוט שמותר וטוב לעשות כן וכ"ד הא"ר והפמ"ג והמטה אפרים והגר"ז ועיין במשנה ברורה ס"ק י"ח

ג. השולחן ערוך בסימן תרי"ג ועוד הרבה פוסקים פסקו שאסור לבעל קרי לטבול ביום הכיפורים, ואף שהיו מעט גדולים שהתירו למי שליבו נוקפו ובפרט לחזן לטבול (בתנאים מסויימים) מכל מקום אין ללמוד מזה לכל אדם, ולכן אין לטבול כלל ביום הכיפורים ועיין חזון עובדיה דיני חמשה עינויים ס"ק ל"ט.