נתינת כספי מעשר להורים במקום ללומדי תורה

שלום עליכם,
לעניין מעשרות, לאחר ששמענו שכמה מגדולי הרבנים דיברו בגנות המתרימים וטרחו לציין שקיום מצוות מעשרות (חומש, בעז"ה) בהידור היא דווקא לעניים בני תורה (אברכים) בני עירו שאלתי היא כדלהלן ;
אם ברוך ד' בחסד ד' עליי אני זוכה להפריש כל חודש סכום מאוד נאה כמעשרות , ואני זכיתי עד כה לתת את זה לאברכים בעלי משפחות שהכסף דחוק עליהם, ואני רואה שהוריי מצבם הכלכלי גם רעוע , האם אני יכול במקום לתת לאברכים מעשרות, להפקיד את זה בחשבון הוריי (מבלי שיידעו) , ואדרבה האם יש לי חובה לכך מצד 'ומבשרך אל תתעלם' ?

תשובה:

נתינת צדקה להורים הינה הראשונה במעלה, ואף לפני תלמידי חכמים, אולם נתינת כל המעשרות להורים כאשר אתה יכול לפרנס את הוריך גם בלי להזדקק לכספי המעשר שאתה מפריש, הרי זו מידה מגונה, ובמקרה כזה צריך לפרנס אותה מהכסף שלך, ואת כספי המעשרות תתן לעניים אחרים..

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' רנא ס"ג.